fbpx

Pasta z czerwonej fasoli, czyli super szybki dodatek do kanapek

Czy kanapki są złe? Nie sądzę. Kanapki często ratują mi życie! To mój sposób na szybki posiłek czy na przekąskę dla dzieci. 

Oczywiście kanapka, kanapce nie jest równa. I wszystko tutaj zależy od tego, co w takiej kanapce wyląduje. Ale, jeśli wybierzesz dobry chleb, masełko z awokado, zielone warzywa, warzywną pastę do kanapek albo ser z nerkowców, a do tego świeże kolorowe warzywa do chrupania, to masz zdrową i pyszną kanapkę, którą możesz zajadać bez wyrzutów sumienia!

Dzisiaj mam dla Ciebie super szybki przepis, który jeszcze bardziej ułatwi Ci przygotowanie pysznej i zdrowej kanapki. To przepis na pastę z czerwonej fasoli, która sprawdza się zawsze i ma mnóstwo fanów! A więcej takich prostych, zdrowych i szybkich przepisów na śniadania i nie tylko znajdziesz w moim bezpłatnym ebooku ‘Śniadania do pokochania’.

Pasta z czerwonej fasoli

Składniki na 1 porcję

1/2 szklanki czerwonej fasoli, ugotowanej albo ze słoika
3 plastry suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1/2 łyżki oliwy
sól, pieprz, kurkuma, oregano
Dodatkowo: 2 kromki chleba żytniego na zakwasie, 2 kiszone ogórki, 2 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie

Wszystkie składniki na pastę przełóż do wysokiego pojemnika i zmiksuj, aż do momentu uzyskania ulubionej konsystencji. Gdy pasta wyjdzie za gęsta, możesz dodać odrobinę zimnej wody i ponownie zmiksować. Zajadaj z dobrym chlebem, ogórkami kiszonymi i natką pietruszki.

Smacznego!

A tutaj mam coś jeszcze dla Ciebie!

.