fbpx

Mrożone lizaki z fasoli

Mrożone lizaki z fasoli stały się naszą przekąską numer jeden na upały. Są mocno czekoladowe, słodkie i zimne, więc nie dziwię się, że dzieciom aż tak posmakowały. Dodam jeszcze tylko, że robi się je chwilę, są pożywne i zdrowe. Jeśli już cię zachęciłam to podaję przepis.

Mrożone lizaki z fasoli

Składniki na około 10 lizaków

1 szklanka ugotowanej albo konserwowej czerwonej
 fasoli 
1/2 szklanki namoczonych daktyli

3 łyżki musu kokosowego albo wiórków kokosowych
1 duża łyżka kakao

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki mleka roślinnego

Przygotowanie

Zmiksuj wszystkie składniki. Gotowe ciasto przełóż do foremek na lizaki i wstaw do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie lizaki możesz przechowywać w lodówce.

Moje foremki kupiłam dawno temu w Tchibo. W zestawie były jeszcze takie w kształcie podwójnych serduszek.

Ciasto możesz przełożyć też do keksówki albo silikonowych foremek na babeczki i posypać rozdrobnionymi orzechami. W każdym kształcie smakuje świetnie.

Smacznego!

mrożone lizaki

A tutaj mam coś jeszcze dla Ciebie!

Więcej prostych i pysznych przepisów, tym razem na śniadania, znajdziesz w moim bezpłatnym ebooku ‘Śniadania do pokochania’!

śniadania do pokochania
.