Niepaloną kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przy okazji możesz ugotować bób. Wystarczy, że na garnek z gotującą się kaszą położysz sitko do gotowania na parze, a w nim bób.
Podczas gdy kasza i bób się gotują, przygotuj resztę warzyw. Na patelnię wlej olej kokosowy, a następnie dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, obrane i pokrojone pieczarki oraz pokrojoną cukinię. Do tak przygotowanych warzyw, dodaj przyprawy. Następnie wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i całość duś pod przykryciem przez kilka minut. Po tym czasie, odkryj patelnię, żeby woda mogła odparować.
Gdy woda odparuje, a warzywa się lekko przyrumienią, dodaj do nich ugotowaną kaszę i bób (ja obieram go wcześniej ze skórki), i delikatnie wymieszaj.
Na koniec dopraw gotową potrawę do smaku, jeśli trzeba, skrop dobrą oliwą i hojnie posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!